En lille hvid spire-hale er kommet ud af bønnen efter 2 dage i glasset i det mørke skab. Selve bønnen er blevet tyk og har smidt skallen.
Spirerne skylles og afdryppes(så de ikke rådner) 2 gange om dagen
Så er spirehalerne lange nok til at de kan spises, og glasset sættes ud i lyset en dags tid, hvorefter de er helt rigtige og spiseklare
Se på spirerne - de der har fået lys, er blevet grønne. Det grønne er klorofyl. Små grønne korn, som hjælper planten med at lave sin mad af luft og vand. Men klorofylet kræver solenergi. Derfor blev spirerne først grønne, da vi tog dem ud i lyset :-) Og de smagte himmelsk :-)
Spirerne skylles og afdryppes(så de ikke rådner) 2 gange om dagen
Så er spirehalerne lange nok til at de kan spises, og glasset sættes ud i lyset en dags tid, hvorefter de er helt rigtige og spiseklare
Se på spirerne - de der har fået lys, er blevet grønne. Det grønne er klorofyl. Små grønne korn, som hjælper planten med at lave sin mad af luft og vand. Men klorofylet kræver solenergi. Derfor blev spirerne først grønne, da vi tog dem ud i lyset :-) Og de smagte himmelsk :-)
1 kommentar:
Ih, Helle. Tusind tak for at dele jeres spirehistorie med os. Den mikroverden, der fortæller os noget om alt i verden og vores indbyrdes afhængighed af vand, lys, luft, varme. Dét gjorde godt at blive mindet om ´dét! -og idéen? Den er da lige til at tyvstjæle til salatskålen. TAK!
Kærlig hilsen Ane
Send en kommentar