lørdag den 11. juni 2011

Selvmodsigende

Jeg kan godt se, at mine 2 sidste indlæg kan virke selvmodsigende...men det er så absolut lykken, at mine børn viser mig kærlighed gennem alle deres blomsterbuketter og samtidig også mit mareridt. Jeg glædes over deres plukke og pynte iver. Næsesprayen flås ud af skabet og jeg laver en kop kamillete til at bade mine øjne, mens jeg forsigtigt minder dem om, at jeg ikke kan tåle så mange blomster i huset på en gang.
Published with Blogger-droid v1.7.1

3 kommentarer:

Kristine sagde ...

For mig er det ikke modsigende. Jeg har nemlig samme problem - med allergien. Tænkte på at du i teksten skrev "blomster og græsser", men på billedet ser jeg kun blomster af forskellig slags. De blomster jeg ser er såvidt jeg ved fra kurveblomstfamilien (planter, hvor bladene former sig som en skål - f.eks. mælkebøtte, brændende kærlighed, tagetes og kamille). Dem kan jeg nemlig ikke tåle. Hvis det er kurveblomsterne du reagerer på - tænker jeg - at det så ikke vil hjælpe ret meget med øjenbad i kamillethe?

Helle sagde ...

Kristine, hvor er det bare sødt af dig "at kigge mine blomsterbuketter efter i sømmene"! Jeg er ikke selv særlig blomsterkyndig, faktisk overhovedet ikke, hvis jeg skal være ærlig.

Da jeg som stort barn blev testet for allergi, testede man kun for græsser, nødder og forskellige pelsdyr. Som noget af det sidste dryppede de "katte-dråber" i mine øjne, selvom de vidste med sikkerhed, at jeg IKKE kunne tåle kat. Så lod de mig ligge alene i rummet et kvarter, for som de sagde, skulle de dråber jo lige virke - det kostede lægen en ny madras, da jeg borede mine fingre ind i den, fordi jeg ikke måtte klø i øjnene.
Sådan har jeg det ikke med kamillete, det lindrer, og brændende kærlighed er også en af de eneste blomster jeg har i huset uden problemer, ergo burde jeg kunne tåle blomster af kurvefamilien...så det må altså være de græsser tøsen har gemt som fyld/pynt dybt inde i buketten(hvor du ikke kan se dem), der slår mig helt ud!
Lige nu pynter buketten ude på havebordet, manden min har kærligt, men bestemt fjernet alle græsstrå og fremover, når han har børnene med på tur, hvor de plukker blomster igen, vil han minde dem om ikke at plukke græs. Så må jeg se, om jeg får det bedre med at tåle buketterne.

Endnu en gang 1000 TAK, fordi du tog dig tid til at skrive - måske det redder et par buketter eller 2 fra forvisning til havebordet og mig fra nys og røde øjne - jeg vil jo så rigtig gerne have deres små og til tider store kærlighedserklæringer stående i vaser indenfor hos mig :-)

Helle sagde ...

Jeg tror, jeg vil smutte om til min mor og hente en af hendes blomsterbøger i dag. For når jeg nu, med din hjælp har fundet ud af, at jeg jo nok sagtens kan tåle blomster af kurvefamilien, så kan børnene(og jeg) lige så godt lære, hvilke blomster det handler om og plukke netop dem. På den måde er der større sandsynlighed for, at jeg kan tåle buketterne. Endnu en gang tak :-)